Produkty pro oksms číslo (2)

Houbu - Hřiby

Houbu - Hřiby

Hlívy jsou jarní houby s hnědým, pletivovým kloboukem, bílým stonkem a bělavou dužninou. Hlívy jsou vynikající jedlé, avšak je nutné je dostatečně uvařit. Tipy na přípravu Lesní houby pocházející z přírody, i když jsou kontrolovány při sběru a balení, je třeba čistit podle následujících zásad: - Odříznout 2 až 3 mm stonku - Jemně vyčistit houby, klobouk a lupeny pomocí malého štětce, aby se zbavily případných jehličí nebo větviček. - Umývat pouze v případě potřeby (přítomnost zeminy) tak, že houby propláchnete pod vodou nebo je jemně otřete. Vaření: vždy je osmahněte na "vysokém ohni" na pánvi a preferujte je konzumovat křupavé. Tipy na uchování Hlívy mohou mít různé vlastnosti v závislosti na období sběru nebo jejich původu. Z tohoto důvodu se vždy snažíme...
Zelenina - Hřiby

Zelenina - Hřiby

Rozpoznávají se podle svého tmavě šedého nebo žlutě zbarveného kuželovitého klobouku. Jejich dužnina je nažloutlá a aromatická. Používají se především do směsí. Tipy na přípravu Hřiby pocházející z přírody, i když kontrolované při sběru a balení, je třeba čistit podle následujících zásad: - Odříznout 2 až 3 mm nožiček - Jemně vyčistit houby, klobouk a lupeny pomocí malého štětce, aby se zbavily případných jehličí nebo větviček. - Omývat pouze v případě potřeby (přítomnost zeminy) pod tekoucí vodou nebo je jemně otřít. Vaření: vždy je osmahněte na „vysokém ohni“ na pánvi a preferujte je konzumovat křupavé. Nakrájené a „připravené k použití“ houby samozřejmě vyžadují pouze uvaření. Tipy na uchování Hřiby mohou vykazovat různé vlastnosti v závislosti na období sběru nebo jejich...